Какво представлява On Page SEO?

Вече сте се срещнали с нашият професионален SEO консултант и сте достатъчно убедени в необходимостта от популяризиране и по-добро позициониране на уеб сайта Ви в Интернет пространството чрез т. нар. оптимизация за търсачки или SEO. Двата основни елемента на услугата, която eSale.bg предлага са – off page / off site и on page / on site оптимизация. Проучванията през 2012 година показват, че за успешната SEO кампания най-добър е интегрираният подход, т.е. off page и on page оптимизация в синергично взаимодействие. Всеки един от двата метода има своите предимства и характерни особености.

On page / on site SEO е процес на оптимизиране съдържанието на Вашият сайт. Съдържание е всичко, което виждате на уеб страниците – текст, заглавия, изображения, линкове, видео и т.н. Буквално всичко, което е качено на страниците на сайта Ви и е видимо за Интернет потребителите и потенциалните Ви клиенти се счита за съдържание и подлежи на on page оптимизация.

 

Най-общо казано on page SEO се осъществява чрез и зависи от:

  • оптимизация на заглавието на страницата (page title);
  • оптимизация на подзаглавието или описанието на съдържанието на страницата (meta description);
  • наситеност с ключови думи на цялата страница (keywords density);
  • добавяне на тагове (tags) на страниците, включително и ALT тагове на изобрженията (кратки описания на изображенията, които се появяват, когато придвижиш мишката върху тях, препоръчително е да съдържат ключови думи);
  • самият URL адрес на страницата също трябва да бъде “SEO friendly”, т.е. да се индексира по-бързо и лесно от търсещите машини (search engines) на Google и другите търсачки.

Всички тези методи за on page SEO се прилагат с една ясна цел: създаване на “добро” съдържание на Вашият сайт според Google и други популярни търсачки.

А кое съдържание е добро? Такова, което осигурява търсене и се индексира добре от търсещите машини за определените от Вас ключови думи. Благодарение на добре изготвено съдържание, съобразено с изброените по-горе изисквания сайтът Ви става популярен в Интернет пространството, брандът Ви става разпознаваем, потенциалните клиенти Ви откриват по-бързо и лесно и най-важното “парите валят” !

Ако имате допълнителни въпроси по темата или вече сте взели решение за SEO на Вашият сайт, моля свържете се с нас.