Процесът на изграждане на Вашият уеб сайт

Първа стъпка – връзка с клиента

След като получим Вашата заявка, ние ще се свържем с Вас да уточним всички детайли. Това, което най-вече ни интересува е естеството на вашия бизнес, какво си представяте за Вашият уеб сайт и примерни уеб сайтове, които сте си харесали. Важно е да уточним дали искате да ползвате и нашите допълнителни услуги като създаване на съдържание, създаване на уеб материали, лога или вече ги имате готови и може да ни ги предоставите.

Избор на система за управление на съдържанието

Следващата стъпка е да уточним каква система за управление на съдържанието (CMS) ще използваме за изграждане на Вашия уеб сайт. За персонален уеб сайт и кратък бизнес уеб сайт ние препоръчваме WordPress. Нашият дългогодишен опит показва, че това е най-лесната и интуитивна система за поддръжка и конфигуриране. С новите функции на 3.0 версията може да бъде изграден напълно функциониращ уеб сайт с вграден блог (за новини и събития), галерия, портфолио и много други екстри. За WordpPess има над 20 000 премиум уеб сайт теми (темплейти), чиято визия лесно може да бъде променяна за да предаде уникалност на вашия Бизнес в Интернет.

За корпоративни уеб сайтове ние препоръчваме Joomla или Drupal. И двете системи имат лесен и интуитивен интерфейс, хиляди функции и екстри. Много от сайтовете на световно известни компании са изградени на базата на тези системи за управление. За пример може да дадем: eBay, IKEA, Pizza Hut, McDonalds изградени на Joomla. Сайтове изградени на Drupal са множество правителствени сайтове, сайтът на Обама, FedEx, Ubuntu и др.

Тези системи се поддържат от хиляди програмисти и постоянно излизат нови версии с последните обновления за максимална сигурност. Съдържат множество вградени и допълнителни модули за онлайн магазини, шоппинг карти и поддържат всички разплащателни системи. Дори клиентът да има специфични изисквания, винаги може да разработим или закупим допълнителни модули с нужната функционалност.

За всички фенове на гореизброените системи за управление на съдържанието се организират ежегодно срещи (WordPress Camp, Joomla Day, Drupal Camp), където може да завържете нови полезни контакти.

Защо нямаме собствена система за управление на съдържанието?

Може би трябва да перефразираме въпроса така: “Защо вече не ползваме нашата система …?”. Отговорът е много кратък – защото не може да се конкурираме с хилядите програмисти, които работят ежечасно за подобряване на системите, които целият свят използва. Помислете от тази гледна точка: дори и да направим най-добрата за момента CMS, тя ще изисква постоянна поддръжка, обновление и подобряване на сигурността.

Това е скъп процес, които изисква неоправдано време. А когато клиента иска нов модул, вместо да го вземем като готово решение (бъдете сигурни, че някой вече го е разработил за готовите CMS), ние трябва да го програмираме отново за нашият CMS. Това е един допълнителен разход за клиента, който искаме да спестим. Именно затова изоставихме разработката на нашата вътрешна система още през 2005-та година.

Затова, когато избирате уеб дизайн компания бъдете сигурни, че “бенефита” – ние имаме къстъм CMS съвсем не е от полза за вас.

Избор на дизайн за Вашият уеб сайт

Тук имате огромен избор. Ако искате вашият сайт да стане бързо и на достъпна цена, ние съветваме нашите клиенти да изберат готов темплейт. Всеки темплейт може да бъде настроен така, че да изглежда уникално в уеб пространството. Те са изработени професионално, с много екстри и настройки и всичко е програмирано така, че да покрият нуждите на всяка уеб компания.

След като знаем естеството на Вашият бизнес, ние внимателно ще подберем няколко варианта, от които да си изберете. Разбира се ако нищо не си харесате винаги може да направим уникален дизайн за вас. Тази опция увеличава времето за разработка и крайната цена.

Настройки на темата

След като сме уточнили дизайна, започваме разработката. Ще инсталираме темата и ще направим необходимите настройки, за да предадем уникалност на Вашия уеб сайт. Ще сменим цветовата схема, интегрираме картинките, настроим менютата или най-общо казано, ще направим скелета на Вашият уеб сайт.

Публикуване на съдържанието

Ако имате вече написано съдържание, ние ще го публикуваме за Вас. След това може да правите желаните от Вас корекции по текста. Ако има специфични страници, ние ще ги настроим. На тази стъпка се добавят и картинките за всяка страница.

Ако нямате готово съдържание, ние ще го изготвим за вас. Когато уточните от какво съдържание се нуждае Вашият уеб сайт, ние ще го попълним за Вас.

Финални корекции и ревизии по желание на клиента

На тази стъпка ние сме готови с Вашият уеб сайт и очакваме от Вас да го проверите и да ни кажете, ако имате забележки, ако искате нещо да се промени или ако има нужда нещо да се добави. Нашата практика показва, че тази стъпка е задължителна. Ние с радост ще извършим необходимите корекции.

Инсталиране на уеб сайта

Това е моментът, в който вашият уеб сайт става онлайн. За да може да инсталираме уеб сайта Ви ще ни е необходим ftp достъп до вашия хостинг акаунт. Ако нямате такъв, ние сме готови да ви предложим хостинг и услуга за регистрация на домейн.

След като имате вече онлайн присъствие, може да погледнете нашите услуги за популяризация на уеб сайт.