Какво е Оптимизация за Търсачки?

Оптимизация за търсачки или т.нар. SEO се практикува от фирми и специалисти с цел подобряване на популярността на даден сайт в органичните резултати на големите търсачки: Google, Bing, Yahoo, ASK и други. Тази услуга включва в себе си 2 основни елемента – off page и on page оптимизация.

Off page оптимизацията е процесът, при който се набират връзки извън сайта, като по този начин търсачките го индексират, класират и позиционират за съответната ключова думичка и/или фраза. Въпросните връзки или още познати като links биват разглеждани по 2 основни критерия – качество и количество. Този тип оптимизация дава реален шанс на Вашия сайт да стане видим не само за търсачките, но и за посетители, кликащи на връзката от сайта, на който са – referal resources. Най-честият формат, под който присъстват са банери, текстови линкове и уеб адреси.

On page оптимизацията, от своя страна, е другата част от SEO-то, която изисква не само изключителна прецизност, но и умело анализиране, планиране и реализация. В частност това е процесът, при който се оптимизират всички елементи в сайта: заглавия, мета тагове, съдържание (текст, картинки, видеа, менюта и др.), адреси на страници, структура на сайта. Всичко това се изгражда така, че елементите в процеса да направят пълна симбиоза с цел да достигнат максимални резултати.

Добре съчетани, двата процеса дават реален шанс на сайта да излезе на челни места за думичките и/или фразите, за които се бори. SEO е един непрекъснат процес, който изисква поддръжка, за да може сайтът Ви не само да достигне желаните позиции в търсачките, но и да се задържи там, като успоредно с това се обмислят нови стратегии, за да се допълва списъка с думи и фрази. Целта тук е проста и оправдана – да се генерира максимално голям таргетиран трафик за Вашия бизнес.

Прочетете повече за това, какво може да направим за Вас и Вашия уеб сайт на нашата страница за Оптимизация за търсачки.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *